Till minne av Ulf Andersson

Den 24 januari avled Ulf Andersson hastigt i sitt hem. Ulf var länge engagerad i vår verksamhet i klubben. Som ledsagare på löparbanorna, i terräng- och skidspåren var han entusiast och banade väg för att flera av våra medlemmar på 1980-talet fick träna med sakkunniga tränare. Många av oss minns tiden med Järla IF i Nacka där Uffe var engagerad och där träning bedrevs både på fredagar och söndagar. Det var en mycket givande tid och man kan nog säga att DBFK i och med träningen med Järla under 1980-talet hade Sveriges bästa friidrottare inom Parasporten.

Ulf var själv en riktig duktig löpare, mest långlopp såsom flera Stockholm maraton och maratontävlingar utomlands. Medeldistanslopp på bana gjorde han också med gott resultat.

Ulf var också länge engagerad i Liljeholmsbadet. Han var i många år badvakt på våra tider på söndagarna och hans engagemang i badet sträckte sig även till föreningen Liljeholmsbadets vänner. Han kände verkligen för badet och det kan man tydligt slå fast när han till och med hade sin 60-årsfest på bassängkanten.

Under senare år har han varit med i DBFK:s valberedning och varit klubbens representant i Åsö föreningsråd och var de senaste åren även ledamot i rådets styrelse. Han har, så långt det varit möjligt, hjälpt till vid våra aktiviteter och arrangemang i Orhem och i Gotlandssalen.
En Riktigt hängiven DBFK:are har nu lämnat oss och det blir tomt efter uffe som alltid hade glada tillrop till alla.

Leave a Comment